Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Retssikkerhed. Uafhængighed. Integritet.

Det er de tre søjler, som danske advokaters øverste tilsynsmyndighed Advokatsamfundet står på, og det har de snart gjort i 100 år. Fredag d. 24. maj ved dette års Advokatmøde fejres jubilæet ved et stort anlagt arrangement i Den Sorte Diamant i København. Som optakt har Advokatrådet netop udgivet den nyeste årsberetning, der både præsenterer regnskabet for 2017-2018 men også retningen fremadrettet.

I beretningen er der i år særligt fokus på advokatens rolle i samfundet, og det er et emne, som også bliver et tema ved fejringen fredag. Her vil der bl.a. være oplæg og paneldebatter med højesteretspræsident Thomas Rørdam, chefredaktør hos Politiken Christian Jensen og advokat og formand for Nobels Fredskomite Berit Reiss-Andersen om netop advokatens fremtidige rolle i et samfundet præget af bl.a. dårligt omdømme og digitalisering.

 

Forbedret kommunikation og fokus på de unge

I årsberetningen er der i år også fokus på Advokatsamfundet kommunikationskanaler. Her arbejder man bl.a. på at revurdere og reformere både nyhedsbreve og hjemmeside, så man ifølge Randi Bach Poulsen, medlem af styregruppen, er bedre i tråd med advokaternes hverdag og brug af mediekanaler.

Derudover fokuserer beretningen på bedre mulighed for videreuddannelse og et målrettet arbejde med at engagere de yngre advokater i Advokatrådets arbejde.

Du kan læse meget mere om Advokatmødet 2019, når K-News hele dagen følger begivenhederne i Den Sorte Diamant med stemningsbilleder og spændende interviews.

Del

Ny årsberetning fra Advokatrådet: Fokus på kommunikation, de unge og advokatens rolle i samfundet


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder