02. februar 2021 -

Ny administrerende direktør for Karnov Group AB


Bestyrelsen i Karnov Group AB (Publ) har i dag udpeget Pontus Bodelsson som den nye administrerende direktør for Karnov Group. Beslutningen er taget i kølvandet på Flemming Breinholts ønske om at træde tilbage fra sin post som nuværende administrerende direktør for selskabet. Udnævnelsen af Pontus Bodelsson træder i kraft d. 10. maj 2021.


”Bestyrelsen vil gerne takke Flemming Breinholt for hans engagement og bidrag til Karnov Group i sin tid som administrerende direktør. Under Flemmings tid ved roret har Karnov Group forvandlet sig fra privatejet virksomhed til et værdiskabende børsnoteret selskab på Stockholms Fondsbørs, samt formået at ekspandere til omkringliggende vertikaler og med succes etableret sig på strategiske markeder. Flemmings fratræden sker efter en lang årrække med utrættelige bestræbelser på at placere Karnov Group, hvor virksomheden er i dag. Jeg ønsker ham alt godt”, siger Magnus Mandersson, bestyrelsesformand i Karnov Group AB. Det skriver Karnov Group i en pressemeddelelse.

”Vi er meget glade for at have udpeget Pontus Bodelsson til ny administrerende direktør for Karnov Group AB. Pontus har mere end 20 års erfaring fra stillinger som administrerende direktør og vil bidrage med stærke ledelses- og forandringsledelseskompetencer, samt erfaring med digital transformation. Pontus er et godt match med Karnov Group, og vi tror på, at vi vil være i stand til yderligere at fremskynde vores værdiskabelse i fremtiden med Pontus ved roret ”, tilføjer Magnus Mandersson.

”Jeg har haft nogle fantastiske år i Karnov Group, og jeg er stolt og beæret over at have ført virksomheden til sin markedsledende position inden for forretningskritiske informationsløsninger i Skandinavien. Det er nu tid for mig til at overlevere til Pontus Bodelsson, der vil tage virksomheden ind i sin næste fase, ”siger Flemming Breinholt.

”Jeg ser frem til at påtage mig rollen som den nye administrerende direktør for Karnov Group-koncernen, en virksomhed jeg har fulgt tæt i de seneste år. Jeg er glad og ydmyg over at blive vist den tillid at få muligheden for at føre en så spændende virksomhed ind i den næste vigtige fase sammen med talentfulde og engagerede medarbejdere”, siger Pontus Bodelsson.

Pontus Bodelsson, født i 1967, har mere end 20 års erfaring som administrerende direktør fra seks forskellige svenske virksomheder, herunder mediekoncernen Sydsvenskan/HD og det digitale vidensfirma Nationalencyklopedin/NE. Han er forfatter til to bøger og en velanset foredragsholder. Bodelssons formelle uddannelse inkluderer Master of Law og Executive MB.

Pontus Bodelsson starter i virksomheden den 1. april 2021 og tiltræder formelt rollen som administrerende direktør den 10. maj 2021. Flemming Breinholt bliver i virksomheden indtil den 10. maj 2021.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail