Skrevet af Sarah Cathrine Slott - Foto: Shutterstock


Storbritannien har nu meddelt, at de vil gå videre med deres planer om at beskatte udenlandske tech-virksomheders indtægter, som er genereret inden for landets grænser, og dermed vedtage en af verdens første digitale skatteordninger. Det skriver legaltechnews.com.

Den Europæiske Union samt lande i Asien og Latinamerika har diskuteret, om denne ’digitale skat’ er en måde at udnytte de indtægter, der genereres af store tech-virksomheder i landende.

"Det er en væsentlig afvigelse fra internationale skattenormer", siger partner hos Morgan, Lewis & Bockius i San Francisco, Bart Bassett, som leder firmaets skattepraksis.

Planen er i opstartsfasen og er stadig relativt uklar, og derfor behøver virksomhederne ikke at opruste for at foretage store ændringer, mener Bassett. Hvis alt går efter planen, vil skatten træde i kraft i 2020 og udgøre to procent af selskabernes omsætning i Storbritannien.

Skatten vil tilsyneladende blive lagt oveni selskabsskatten, som virksomhederne allerede betaler i landet, ifølge partner hos advokatfirmaet DLA Piper i Seattle, Alison Maxwell.

Kritikere mener ikke, at planen er gennemtænkt

En af usikkerhederne ved den nye digitale skatteordning er, hvordan virksomhederne skal retfærdiggøre mængden af den digitale skat, der betales til landet, uden at afsløre personfølsomme oplysninger, især efter implementeringen af GDPR. Maxwell mener også, at det er uklart, hvordan forskellige lande, herunder Storbritannien og dets europæiske naboer, vil opdele indtægterne, hvis en digital skatteplan skal gennemføres i flere jurisdiktioner.

Maxwell og Bassett er begge enige om, at de berørte teknologiske virksomheder burde have en stemme i beslutningen om en eventuel ’digital skat’ skal indføres og gøre politikerne opmærksomme på den.

"Det er vigtigt for enhver virksomhed, der tager del i den digitale økonomi, at gå ud foran politikerne på nuværende tidspunkt og gøre opmærksom på, hvad de mener om det her", siger Maxwell.

Ifølge Peter Barnes, skatteadvokat hos Caplin & Drysdale i Washington D.C, kan tech-virksomheder, der ønsker at forberede sig på en digital skat i Storbritannien, starte med at udforme en metode der kan vise, hvilke indtægter der er tjent i landet.

"Virksomhederne kan allerede nu begynde at forberede sig på, hvordan de kan indsamle data, der kan vise regeringen, hvilke indtægter der knytter sig til landet”, fortæller Barnes og fortsætter:

"Det kan godt være at deres tal ikke er perfekte til at starte med, men de bliver nødt til at have en metode", mener han.

Del

Ny digital skat kan blive en udfordring for store tech-virksomheder


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak