Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg - Foto: Shutterstock


Der skal mere fokus på samspillet mellem Life Science og jura, og det skal en ny uafhængig forening stå for. Navnet er DALILA og målet er at udbrede kendskabet til de juridiske problemstillinger inden for sektoren.

Foreningen skal skabe et forum, der er upolitisk og uafhængigt af firmainteresser, og som kan medvirke til at sikre en høj faglig standard og et øget samarbejde mellem industrien og dens rådgivere, alt sammen for at sikre de bedst mulige vilkår for Life Science-virksomheder i Danmark.

Enhver person, der interesserer sig for juridiske problemstillinger inden for Life Science-sektoren i Danmark, er velkommen som medlem af foreningen.

I forbindelse med etableringen af foreningen udtaler foreningens formand Søren Thor Jensen, Corporate Vice President i Novo Nordisks juridiske afdeling:

”Life Science-sektoren i Danmark er i verdensklasse. Det er samtidig en sektor, der er underlagt megen regulering, blandt andet for at sikre at produktsikkerheden er i top. Dette giver en lang række udfordringer af juridisk karakter," siger han og fortsætter:

"Vi ser derfor et klart behov for at danne en uafhængig forening, der bl.a. vil arrangere seminarer og konferencer om relevante emner for Life Science-sektoren. Herigennem kan vi bl.a. udveksle erfaringer om juridiske forhold og derved fastholde et stærkt juridisk miljø, der kan understøtte, at Danmark fortsat vil være et af de førende lande indenfor Life Science."

Foreningens bestyrelse består af i alt 15 personer, der dels kommer fra Life Science-industrien og dels fra advokatbranchen. Der er indgået en administrationsaftale med Danske Advokater, som vil forestå den daglige drift samt medlemsstyring. Sponsorerne tæller bl.a. Accura, Gorrissen Federspiel, Horten, Lundgrens og Plesner.

Foreningens første arrangement bliver afholdt tirsdag den 2. april 2019, hvor bl.a. Kasper Lindgaard, chef for Erhvervsministeriets Life Science-enhed vil fortælle om enhedens arbejde og mål. Der vil også være indlæg fra Henrik Vestergaard, Viceadm. Direktør, LIF, og Kristine Peers, General Counsel, EFPIA.

Del

Ny forening skal skabe opmærksomhed om samspillet mellem Life Science og jura


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak