11. marts 2021 - Ny undersøgelse

Ny imageanalyse sender Kromann Reumert og Bech Bruun i top


Analysefirmaet MyResearch har for første gang lavet en imageanalyse af landets 11 største advokatfirmaer. Undersøgelsen, der har 527 respondenter, heriblandt nogle af landets største virksomheder, peger på Kromann Reumert og Bech Bruun som de stærkeste brands, mens Gorrissen Federspiel har de mest tilfredse kunder.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: Shutterstock


Hvilket advokatfirma har landets stærkeste image?

Det forsøger en ny analyse nu at give svaret på. Analysen MyImage Advokat, der er foretaget af analysefirmaet MyResearch, har for første gange undersøgt landets største advokathuse og forsøgt at rangere dem over for hinanden. Formålet er at belyse beslutningstagere i landets største virksomheders syn på de førende advokatfirmaer i Danmark.

Imageanalysen giver på baggrund af en lang række spørgsmål et samlet Brand Power Index, og her scorer Kromann Reumert og Bech Bruun henholdsvis første og andenpladsen, mens Plesner er nummer tre. 

Kigger man rent på kundetilfredsheden vinder Gorrissen Federspiel. 

 

Faglighed og troværdighed trumfer pris og digitalisering

Analysen kigger også på, hvilken betydning forskellig kriterier har i virksomhedernes valg af advokatfirma. Her svarer 79 % af respondenterne, at faglig dygtighed har stor betydning for valg af advokatfirma, mens kvalitet og troværdighed kommer ind som nummer to og tre med henholdsvis 69 % og 64 %.

Interessant er det dog også at kigge længere ned på listen. Pris og vilkår har kun stor betydning for halvdelen af respondenterne, mens digitale/mobile løsninger og værktøjer blot har stor betydning hos hver femte beslutningstager. Heller ikke bæredygtighed og værdier hos advokatfirmaerne fylder særlig meget i valget af juridisk rådgiver.

 

Lundgrens er dark horse og Kammeradvokaten skal ikke med til pitch

Et andet interessant aspekt er kendskabsgraden, hvor særligt Lundgrens placering springer i øjnene. Halvdelen af respondenterne kender ikke firmaet, mens 22 % kun kender dem af navn. Men også Dahl og DLA Piper har lav kendskabsgrad med 34 %, der ikke kender dem. Dog er Lundgrens det firma, der har den tredjehøjeste kundetilfredshed.

Derudover viser rapporten, at Poul Schmith/Kammeradvokaten er det firma, som flest respondenter (16 %) ikke ønsker at invitere med til pitchrunder, når der skal udbydes advokatopgaver. Dog ligger firmaets image højt hos de offentlige aktører. 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak