Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg - Foto: PR


Tiderne for generel juridisk rådgivning er ovre. Virksomheder har i dag dygtige in-house jurister ansat til at tage sig af generelle juridiske spørgsmål. Derfor efterspørger virksomhederne i dag mere specialiseret juridisk viden. Men virksomhederne oplever det som en jungle at finde frem til advokaten med de rigtige kompetencer.

Derfor lancerer landets største juridiske portal, Jurainfo, i samarbejde med flere advokatvirksomheder nu platformen ”Find juridisk specialist”, hvor kunderne hurtigt kan finde frem til juridiske eksperter på tværs af branchen.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Casper Rybjerg Qvist, grundlægger af Jurainfo siger:

”I Jurainfo har vi på daglig basis virksomheder i røret, der ikke selv kan finde frem til, hvem der er ekspert inden for netop deres problem eller forretningsområde. Og der er tale om både store og små danske virksomheder”.

I advokatbranchen har ændringerne i efterspørgslen fra virksomhederne været tydelige. Hvor virksomhederne tidligere loyalt kun brugte ét advokatfirma, søger kunderne nu derhen, hvor den specialiserede viden er. Ændringen stiller øget krav om transparens hos advokatfirmaerne. Senioradvokat Jacob Pehrson fra Horten siger:

”Jeg oplever, at der i dag efterspørges mere specialiseret viden i forhold til tidligere. Mange virksomheder har i dag jurister in-house, og det stiller større krav til os som advokater. Når eksterne advokater kontaktes, er det således ofte dybere specialistviden, der efterspørges.”

I virksomhederne bekræfter man problemet og giver udtryk for, at det at finde frem til den rigtige rådgiver koster både tid og penge. Naja Berg Petersen, Head of Claims Credit Insurance og intern jurist hos Tryg siger:

”Hvis man ikke på forhånd ved hvem man skal kontakte, så er det nærmest umuligt at finde frem til den rigtige advokat og dermed være sikker på, at man får den bedste rådgivning.”

Med lanceringen af ”Find juridisk specialist” læner advokatbranchen sig op ad en tendens, vi allerede kender fra eksempelvis boligmarkedet. Nemlig, at det afgørende for kunderne er produktet og ikke hvem, der udbyder produktet. I dette tilfælde højtkvalificeret specialistviden.

Når ”Find juridisk specialist” går i luften d. 5. november 2019 er det med eksperter fra både de store ”full-service” advokathuse og mindre specialistkontorer. Advokathusene tæller bl.a. Bech Bruun, Horten og Bird and Bird.

Del

Ny portal skal være one-stop-shop, når kunder skal finde den rette specialist


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak