Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg - Foto: Shutterstock


Med Boris Johnson som ny mand i spidsen for Storbritannien og Brexit-projektet står det mere klart end nogensinde, at briterne går efter et såkaldt 'hårdt' Brexit, og det får mærkbar betydning for de EU-borgere, der arbejder som advokater i landet.

Ifølge Advokatsamfundet har de britiske myndigheder netop offentliggjort nye retningslinjer, som skal overholdes af alle advokater med EU-borgerskab og som arbejder i UK, hvis de fortsat skal have lov at bedrive advokatgerning.

Retningslinjerne består af fire nye krav, hvoraf man skal opfylde mindst et. Det betyder bl.a., at man som praktiserende advokat i Storbritannien med EU-borgerskab efter Brexit skal rekvalificere sin bestalling hvis man vil bedrive praksis selv, ligesom det bliver et krav, at man skal registrerer sig som udenlandsk advokat, hvis man ønsker at arbejder sammen med britiske advokater. Alternativt kan man underlægge sig supervision af en britisk advokat.

Hvis man har registreret sig som en såkaldt REL (Registered European Lawyer) inden et evt. Brexit, vil man som udgangspunkt være fritaget fra ovenstående krav til og med december 2020.

Del

Nye retningslinjer for danske advokater i UK efter Brexit: Kræver rekvalificering og supervision


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder