Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Omsætningen i den danske advokatbranche sluttede 2018 af med en ny vækstrekord og omsatte for 3.6 mia. kr. i fjerde kvartal. Det betyder, at branchens omsætning på fem år er steget med over 20 procent.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen kan stigningen bl.a. forklares med store forandringer i erhvervslivet:

”Den danske advokatbranche er inde i en flot, positiv udvikling i disse år. Vi ser, at der er stor efterspørgsel efter advokatbistand, som branchen kan levere. Det er særligt virksomhedshandler, sager inden for ejendomssektoren og så den meget omtalte persondataforordning, der har bidraget til væksten hos advokatvirksomhederne. Så må vi heller ikke glemme, at erhvervslivet generelt står overfor store forandringer i øjeblikket, og her er advokatbistand væsentligt”, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Daniel Møller Jensen

 

Ser positivt på 2019 trods øget konkurrence

Sammen med den stigende omsætning i rådgiverbranchen er udviklingen i beskæftigelsen også vokset. Samme analyse fra Dansk Erhverv viser nemlig, at på tre år er beskæftigelsen i advokatbranchen steget med 7 procent. Daniel Møller Jensen glæder sig over beskæftigelsesfremgangen og ser sammen med branchen positivt på udviklingen i 2019:

”Vi skal glæde os over en beskæftigelsesfremgang i advokatbranchen. Det hænger selvfølgelig sammen med den positive udvikling i omsætningen, som vi gerne ser fortsætte. Når vi spørger vores medlemmer, forventer de en øget konkurrence i advokatmarkedet i 2019, men de ser alligevel lyst på fremtiden og forventer øget vækst.”, slutter Daniel Møller Jensen.

Del

Nye tal fra Dansk Erhverv viser rekordår for den danske advokatbranche


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder