Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg - Foto: Shutterstock


Det er for besværligt for legaltech-firmaer at skabe innovative løsninger til flere advokathuse på én gang, da løsninger altid skal versioneres til at passe med diverse digitale systemer hos de forskellige advokathuse. Men det kan måske snart være fortid.

Ifølge legaltechnews.com er 12 af verdens mest specialiserede advokathuse gået sammen i et konsortium, der skal støtte legaltech-startuppen Reynen Court CC, der er i gang med at udvikle 
en platform, der gør det muligt for advokatfirmaerne hurtigt at integrere juridiske digitale værktøjer som kontraktanalyse, opdagelse og praksishåndtering hurtigere. Ideen er at skabe en App Store, der gør det muligt for advokatfirmaerne hurtigt og sikkert at udnytte tredjepartssoftware.

En af de store udfordringer for mange tredjepartsløsninger er behandlingen af data. Langt de fleste advokathuse har klare regler for, hvordan de lagrer data, og helst lokalt, så behandlingen af personfølsomme oplysninger kan kontrolleres. På den anden siden udnytter mange digitale løsninger cloud-baserede løsninger, der lagrer dataen decentralt, og her løber mange samarbejder mellem advokatbranchen og legaltech-firmerne panden mod muren.

 

Lokal hosting og kontrollen tilbage til advokaterne

Det nye initativ lægger op til en helt ny proces, der kaldes 'containerization', hvor al kode i produktet, hostes på advokatfirmaets sikre netværk eller i firmaets private cloud-miljø. Begrebet kommer fra shippingbranchen, hvor man med containere pludselig fik gods, der altid var samme størrelse og kompatibelt med de fysiske rammer, der nu engang var på skibene frem for tusindvis af forskellige varer i forskellige størrelser og former.

Ifølge Andrew Klein, der leder projektet, så er ideen og teknologien nok ikke klar til at blive implementeret nu og her. Men tanken kan blive essentiel for implementering af nye teknologier i fremtiden. 

"Vi kan ikke implementere det her i morgen, men hvis vi har bare lidt ret i vores ide om den betydning, disse teknologier vil have i forhold til det juridiske arbejde, så vil en platform som den, vi forsøger at bygge, være et vigtigt redskab til at hjælpe virksomheder med at fremskynde brugen og vedtagelsen af disse teknologier," siger Klein til legaltechnews.com.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak