Skrevet af Rasmus Hylleberg


Legal Risk Radar er navnet på et nyt digitalt system, der skal give det danske erhvervsliv en indikation på de risici, som kan være alvorlige for den enkelte virksomhed.

Onlineværktøjet er lanceret af Kromann Reumert, og her kan man som virksomhed gratis via en multiple-choice skabelon skabe overblik over virksomhedens relevante risikofaktorer inden for udvalgte kategorier. Når screeningen er gennemført, har brugeren mulighed for at få tilsendt en skræddersyet rapport med anbefalinger baseret på deres svar i hver enkelt valgt kategori.

"Der er rigtig mange virksomheder, som har fået øget fokus på risk management, men vi ser desværre fortsat rigtig mange virksomheder, som ikke er fuldt ud klar over, hvilke risici de er eksponeret for, sandsynligheden for at de konkrete risici materialiserer sig, eller hvilken betydning sådanne risici kan have for deres virksomhed," siger partner hos Kromann Reumert Jens Blomgren-Hansen.

 

Potentielt uoverskuelige konsekvenser

Ifølge Jens Blomgren-Hansen er der stadig mange virksomheder, som ikke tager allerede identificerede risici alvorligt. Og det kan have store konsekvenser for den enkelte virksomhed, f.eks. i forbindelse med datasikkerhed, omkostninger forbundet med compliance eller behandling af personfølsomme oplysninger.

"Dette værktøj handler om at skabe opmærksomhed omkring en række af de risici, som mange virksomheder er eksponeret over for,” siger Jens Blomgren-Hansen. Han understreger, at Legal Risk Radar på ingen måde er en udtømmende liste over potentielle risici – værktøjet er ikke tiltænkt at skulle være rådgivning, men udelukkende et værktøj til at skabe opmærksomhed omkring risici og risikostyring.

"Vi opfatter os selv som værende rådgivere for hele Danmarks erhvervsliv. Legal Risk Radar har til hensigt at give noget tilbage ved at skabe opmærksomhed omkring en række risici – og forhåbentlig kan det også være med til at skabe nye fremtidige samarbejder."

Del

Nyt onlineværktøj skal hjælpe med at identificere risici for virksomheder


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak