Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Dommerudnævnelsesrådet har i dag offentliggjort, at rådet indstiller Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen som ny dommer i Højesteret.

Det skriver Ombudsmanden i en pressemeddelelse.

Jørgen Steen Sørensen har siddet på posten som Folketingets Ombudsmand siden 2012. Embedsperioden kan for ombudsmanden ikke overstige 10 år ifølge retsplejeloven, og ifølge et brev til Folketingets direktør Carsten U. Larsen har Jørgen Steen Sørensen derfor selv ansøgt om den ledige stilling som dommer hos Højesteret.

Efter retsplejeloven er det en betingelse for udnævnelse til højesteretsdommer, at den pågældende har “godtgjort sin egnethed til at have sæde i retten ved som prøve at votere først i mindst 4 sager.”

Denne prøvevotering forventes at finde sted i august og september 2019.

Det vil først efter prøvevoteringen blive endeligt afgjort, om ombudsmanden kan udnævnes til højesteretsdommer. Hvis det sker, vil tiltrædelse finde sted pr. 1. november 2019. I givet fald vil han samtidig fratræde stillingen som ombudsmand.

I perioden med prøvevotering vil ombudsmandens funktioner i et vist omfang blive udøvet af direktør i ombudsmandsinstitutionen Louise Vadheim Guldberg.

Del

Ombudsmanden indstilles som ny dommer i Højesteret


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder