Tekst: Rasmus Hylleberg29. september 2020 -

Onlinekurser fordoblet under corona


Lukkede domstole, færre sager og hjemmearbejde har fået landets advokater til at tage deres efteruddannelse online, fortæller e-læringsvirksomheden ADVOkurser.dk, som har oplevet mere end en fordobling i brugen af onlinekurser.


Det var en brat opbremsning, landets advokater i foråret stod over for, hvor nedlukningen af samfundet betød lukkede retssale, aflyste møder og tomme kontorer. Der var ikke længere arbejde til en 50-60 timers arbejdsuge, og den ekstra tid har advokaterne i stedet brugt på at tage deres efteruddannelse online. Det fortæller adm. direktør Kristian Madsen fra e-læringsvirksomheden ADVOkurser.dk, der har oplevet en markant stigning i brugen af deres onlinekurser, som er målrettet advokaternes efteruddannelse og kompetenceudvikling.

”Da samfundet lukkede ned og alle pludselig skulle finde sig selv i en ny arbejdsdag, vidste vi ikke, om advokaterne havde tid eller overskud til at tænke på den obligatoriske efteruddannelse. Men vi blev positivt overraskede. Fra nedlukningen og frem til i dag er der taget lidt over 1.600 timers efteruddannelse, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med samme periode sidste år, hvor mange advokater havde deadline,” fortæller Kristian Madsen, der de seneste fem år har været frontfigur for Danmarks største onlineportal for e-læring rettet mod advokatbranchen.

 

Advokat har udnyttet nedlukningen

For advokat Martin Olsgaard fra Tvangsfjernelse.dk var der fra den ene dag til den anden ikke fremmøde i retten og lange dages forberedelser. Han er en af de advokater, som brugte nedlukningen som en mulighed for en faglig opdatering.

”Min arbejdsdag gik fra at vare 10-14 timer til kun få timer om dagen. Jeg arbejder med sociale sager, og alle retssager og møder med offentlige instanser blev aflyst. Sagerne ville blive afviklet senere, så der ville komme pres på henover efteråret. Derfor var det naturligt at bruge tiden mest hensigtsmæssigt, så jeg valgte at fokusere på efteruddannelsen, som normalt er svær at finde tid til. Her var e-læring genialt, for jeg kunne tage kurserne hjemmefra, men særligt har det givet mig muligheden for at fordybe mig fagligt og forberede mig til de kommende måneders sager”, udtaler Martin Olsgaard.

 

Markant stigende efterspørgsel

ADVOkurser.dk blev stiftet tilbage i 2015 og har på få år taget 20 procent af markedet for kurser og efteruddannelse. Blandt deres kunder er landets største advokathuse, virksomhedsadvokater og selvstændige. Hos virksomheden ser man den markante stigning i brugen af e-læringskurser som en naturlig udvikling fremskyndet af coronakrisen, men også som et generelt udtryk for en stigende tendens i branchen.

”Efterspørgslen og brugen af vores onlinekurser toppede naturligt nok under nedlukningens første måneder, men den er stadig markant højere end tidligere, selvom mange advokater er kommet tilbage i de vante fysiske rammer. Det vidner om, at man generelt organiserer sig mere effektivt blandt landets advokater, og at fleksibiliteten i særlig grad er blevet et afgørende parameter for dem. Derudover er der også nogle klare muligheder i e-læring, som både de små og store advokathuse har fået øjnene op for. En udvikling, vi havde forventet, ville være et par år ude i fremtiden, er pludselig sket på få måneder” fortæller Kristian Madsen.

Del

Onlinekurser fordoblet under corona


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak