28. juli 2021 - Uddannelse

Overblik: 1603 er optaget på landets jurauddannelser


Antallet af optagne studerende på landets jurauddannelser er stort set uændret sammenlignet med 2020, som var et rekordår. Det samlede antal af nye studerende fordelt på alle landets uddannelser er desuden faldet med 3%.

Tekst: Rasmus Hylleberg. Foto: Shutterstock


Landets jurauddannelser er fortsat populære blandt de unge. For selvom der i 2020 var rekordmange ansøgninger og optagne på de danske jurauddannelser, så er antallet af ansøgninger og optagne stort set uændret siden sidste år. Og det på trods af, at det samlede antal optagne studerende fordelt over hele landets på landets uddannelser er faldet med 3%.

Det viser nøgletallene fra Uddannelses - og Forskningsministeriets Hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding.

På Københavns Universitet, der fortsat har landets største jurauddannelse, er 836 nye studerende klar til at tage plads til studiestart. Det er én mere end sidste år, mens fakultetet har fået 205 flere ansøgninger end 2020.

På Aarhus Universitet, landets næststørste, har fakultetet optaget 420 nye studerende, ti færre end sidste år. Her har man fået 92 flere ansøgninger end sidste år.

I Odense på SDU har man optaget 205 studerende mod 195 sidste år. Her har man også fået flere ansøgninger, nemlig 91 flere end sidste år.

Og på Aalborg Universitet har man optaget 142 nye studerende mod 145 sidste år. Her har man ligeledes oplevet en stigning i antallet af ansøgninger, her på 133. 

På erhvervsretsuddannelserne er der dog lidt færre optagne studerende sammenlignet med sidste år. Både CBS og Aalborg har optaget lidt studerende, mens man på SDU holder status quo.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak