Skrevet af Redaktionen


Hos DAHL Advokatfirma har man ikke de store armbevægelser, men er alligevel vokset fra 0 til 30 medarbejdere alene i Aarhus, og som et af landets store advokathuse har man da også ambitionerne klar for 2019. Managing partner Henning von Lillienskjold giver her sit bud på, hvad der prægede 2018, og hvad vi kan se frem til i 2019.

 

Hvad vil du fremhæve som det vigtigste, der er sket i den juridiske verden i 2018?

I 2018 oplevede vi et forår med højt tryk. Dels var den nye persondatalovgivning frem mod den 25. maj 2018 med til at skabe travlhed i branchen. Derudover har en højkonjunktur i M&A-markedet præget foråret. På den anden side af sommeren fortsatte travlheden, og der er stadig godt gang i markedet.

Men en økonomisk opbremsning er under opsejling. Som branche skal vi derfor holde fokus på, hvordan vi gearer os selv og vores klienter til lavkonjunktur. Kort sagt bliver fokus et andet; Vi skal snart til at tale mere om turnaround, omstruktureringer og rekonstruktioner. For os handler det ikke om at male fanden på væggen, men nærmere om rettidig omhu. Pointen er, at vi som advokatfirmaer skal indstille os på en dobbeltagenda. På den ene side skal vi lede langsigtet med fokus på omstilling og  forandringsparathed i en tid, hvor digitalisering åbner nye
forretningsmuligheder.

Digitalisering er et tema, som bestemt har præget den juridiske verden i 2018. På den anden side skal fokus på den korte bane være at geare juristerne til opbremsningen. Som branche har vi et ansvar for at yde kompetent rådgivning, hvor vi hjælper vores klienter bedst muligt – både i høj- og lavkonjunktur.

 

Hvilke emner/temaer kommer til at præge advokatbranchen i 2019?

2019 bliver et år præget af ”war for talent”. Det handler ganske enkelt om fastholdelse og tiltrækning af dygtige medarbejdere. Den klassiske svingdørseffekt er en kæmpe udfordring i højkonjunktur. I 2019 vil vi i DAHL fokusere endnu mere på vækst i Aarhus og København, og det kræver dygtige medarbejdere. I Aarhus er vi gået fra 0 til 30 medarbejdere på kort tid, og flere er på vej. Inden længe venter også en fordobling af vores ansatte i København.

Vi har levet det stille liv uden at fortælle vidt og bredt om, hvem vi er, og hvad vi kan. Vi har måttet sande, at vores employer brand ikke er helt så stærkt, som vi troede. Derfor har det været en udfordring at rekruttere til vores afdelinger i Aarhus og København. I 2019 gør vi op med dette. Vi sætter hårdt ind
med store omdømmekampagner i disse byer, og vi er allerede i dialog med flere dygtige seniorjurister og partnertalenter, som skal være med til at skalere DAHLs tilstedeværelse i de to storbyer.

Del

"2019 bliver et år præget af 'war for talent'"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak