Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


Vi lever på nettet, og nettet lever af os. Hver dag bliver borgere støvsuget for private oplysninger gennem apps, sociale medier og sågar noget så simpelt som likes. Det anslås nu, at Facebook-algoritmer kortlægger din personlighed, for eksempel kan algoritmen ved analyse af 300 likes kende din personlighed mere præcist end din partner. Men er det ikke ved at være 'common knowledge', at alt, hvad vi taster på en skærm, eksisterer i cyberspace?


Når computeren er slukket og mobilen er lagt væk, så er vi helt private. Eller hvad? Hvad er det præcist, vi lukker ind i vores personlige sfære, når vi anskaffer digitale-butlere som Microsofts Cortana, Amazons Alexa og Google assistant? Kan det virkelig passe, at når vi har en privat samtale med vores partner om, hvilken bil vi skal købe, at vores Facebook og Instagram så eksploderer med reklamer om det samme den følgende dag? Kan og må de digitale assistenter lytte med, når de ikke aktivt er blevet aktiveret? Indsamling af personlige data er blevet en stor industri, som går under navnet ’Big Data’, og i dag vil vi blive klogere på, hvad det er for en størrelse!


I den næste time vil vi sætte moderne teknologi og privatlivets fred under spot!

 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak