Skrevet af Lone Schrøder Jeppesen


Erhvervsadvokater har brug for at få sat flere nåle i deres verdenskort. De skal fremover have en større international bredde og erfaring, for kunderne agerer i en international verden, og det skal deres advokat også. Så rejs ud, og opdyrk internationale relationer. Sådan lyder opfordringen fra advokat (L) David Frølich, der er partner hos Lund Elmer Sandager med speciale i M&A. Han er for nylig blevet udnævnt til ærespræsident for den internationale forening AIJA - International Association of Young Lawyers, der fremmer samarbejde, netværk og venskab blandt yngre advokater under 45 år på globalt plan.

”Vi skal afspejle klienternes virkelighed. De er afhængige af udlandet og bliver mere og mere internationale, og derfor skal vi som advokater følge med og have en forståelse for den udvikling og de tendenser, der sker globalt. Vi er nødt til at kigge lidt uden for retskredsen og være med til at gøre os selv, vores kontorer og Danmark mere international”, siger han.

David Frølich blev udnævnt til vicepræsident og trådte ind i den øverste ledelse i AIJA i 2015, og året efter avancerede han til præsident. Posten som ærespræsident for AIJA er en anerkendelse af det arbejde, som han har lagt i foreningen, siden han meldte sig ind i 2008.

 

Høj status i udlandet

Danske erhvervsadvokater er ifølge David Frølich generelt ikke superdygtige til at netværke internationalt og langt fra verdensmestre i smalltalk.

”Når danske advokater er ude, står vi typisk i et hjørne og taler med andre danskere. Men vi har en høj status og er vellidte, så der er ikke noget at være bange for. Og man kan have langt mere til fælles med en italiensk advokat end en dansk. Verden er lille - især når du opsøger den”, siger han.

Når danske advokater er ude, står vi typisk i et hjørne og taler med andre danskere

Alene i år har David Frølich indløst billet til netværksarrangementer i Milano, Budapest, New York, Wien, Bruxelles, London, Stockholm og Oslo. Han har Lund Elmer Sandagers fulde opbakning til at rejse ud.

 

Det giver inspiration og viden

At bruge tid på at orientere sig globalt og opdyrke et internationalt netværk er investeringen værd, fastslår David Frølich. Det giver noget ekstra til ens karriere. Fagligt bliver man en bedre rådgiver, for det giver inspiration og viden om de lande, som ens danske klienter har samhandel med. En kontrakt er oftere stykket sammen af internationale aspekter, så det er en fordel, at man har internationale samarbejdspartnere i sin adressebog at trække på. Det gør det hurtigere at finde en advokat i udlandet til sin klient. Man kommer hurtigere i mål med opgaven, og derfor kan ens ydelse måske ovenikøbet leveres til en skarpere pris.

”Når du skal stå på mål for kvaliteten i arbejdet, er det afgørende at vælge de rette at samarbejde med. Det ved man kun, når man har mødt dem”, siger han.

At dyrke relationer i udlandet er en døråbner til nye kunder internationalt, når de ved, at deres advokat kan håndtere internationale sager. 80 procent af de opgaver, som David Frølich får ind på bordet, har en international vinkel - enten danske klienter, der er på vej til udlandet, eller udenlandske klienter, der ønsker at investere i Danmark.

Hvorfor nøjes med at gå efter kunder i Danmark, når man kan skaffe kunder i hele verden?

”Hvorfor nøjes med at gå efter kunder i Danmark, når man kan skaffe kunder i hele verden? Man bliver nødt til at komme uden for de trygge rammer, ellers gror man fast. Det er enten afvikling eller udvikling”, fastslår han.

 

Gør det fokuseret og konsekvent

Den nyudnævnte ærespræsident råder til, at man starter med at ændre sit mindset, begynder at tænke internationalt og skruer op for sin nysgerrig. Det er ikke så vigtigt hvilke netværk, man vælger at deltage i, blot at de passer til ens faglighed, lyder opfordringen.

”Det vigtigste er at lægge en strategi og gøre det fokuseret og konsekvent, for ellers risikerer man at løbe sig selv træt. Vælg fx en fagkonference, der finder sted hvert år. Der er masser af muligheder derude. Investeringen er ikke tjent hjem i morgen, men gør du det ordentligt, skal det nok komme”, konkluderer David Frølich, der lige nu er i gang med at planlægge rejser til bl.a. London, Dubrovnik og Bruxelles.

Del

"Verden er lille - især når du opsøger den”


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak