08. februar 2022 - Privacy

Vil forbyde anonym brug af VPN


I Myanmar er det i de sidste uger kommet frem, at militærregimet yderligere vil begrænse internetadgangen og ikke mindst adgangen til at kommunikere, søge, overføre, opholde sig frit og anonymt i cyberspace.

Tekst: Dan Poulsen


Billedet: Udsnit fra asia.nikkei.com og Shutterstock

 

Et udkast til en ny cybersikkerhedslov foreslår fængselsstraf på et til tre år for at benytte sig af VPN - det helt almindelig brugte redskab til at skabe en sikker internetforbindelse.

Loven vil pålægge VPN-udbydere at udlevere deres brugere og kunders navn, adresse og internethistorie til myndighederne.

Det fortæller Nikkei Asia, en regional del af verdens største finansnyhedsmedie. Vi linker til deres artikel i bunden af denne.

Styret har allerede idag forbudt brugen af Facebook, der var en af landets mest benyttede kommunikationskanaler. Facebook kan dog tilgås med f.eks VPN. På den måde ses det nye lovforslag, der har landets transport- og kommunikationsminister som afsender, som et greb målrettet mod borgernes brug af Facebook.

En lokal analytiker siger til Nikkei Asia, at et sådan tiltag med lov vil hive gulvtæppet væk under landets virksomheder og dermed sende det i forvejen politisk og økonomisk udfordrede land endnu længere bag ud ift. deres nabolande.

Indskærpningen vil ramme alle virksomheder og borgere i et land, der i september fik klassifikationen "ikke fri", i en rapport fra nonprofit frihedsrettighedsorganisationen Freedom House.

Af alle lande fik Myanmar den laveste score, når det kom til frihed, i rapporten.

Du kan læse hele Nikkei Asias artikel HER.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak