Skrevet af Redaktionen - Foto: Mathilde Skov Jensen


Det blev Contractbook, som vandt titlen som årets legaltech-firma i Danmark. Med beskrivelsen 'potientiale og balast til succes' kunne Contractbook tage imod bifald, certifikat og champagne, da Relevent og Experticon afholdt LegalTech 2018. Et fagligt arrangement, som i år foregik på Charlottehaven på Østerbro. Programmet bød på faglige oplæg fra både internationale og nationale profiler, alle med hovedfokusset: Hvordan kobler man jura og teknologi, og hvor bevæger udviklingen sig hen?

 

Man skal starte i det små

Første taler var Senior CLM Consultant hos Elevate Services Krzysztof Kwiatek. Han åbnede arrangementets faglige program med oplægget ”Legal Technology: Where are we and where are we going?”. Hovedpointen og et godt råd fra Elevate-seniorkonsulten var, at man skal starte i det små, når man vil implementere teknologiske værktøjer.

Denne pointe afspejlede sig også hos advokat og vicepræsident hos Novo Nordisk Jacob Fossar Petersen under hans oplæg ”Legal Operations”. Han startede ud med at påpege, at Novo Nordisk stadig har et stort potentiale at udnytte inden for legaltech- og legal operations-området. Sammen med Mette Villebro Sievers, Head of Procurement hos Copenhagen Airports, kunne han bidrage med legaltech-perspektiver fra det danske erhvervsliv.

 

Et møde med legaltech-startups

Konferencen bød også på mulighed for at få et indblik i, hvordan nogle af de startups og virksomheder, som arbejder med legaltech, har skabt deres forretning. En af de måske mere ukendte er virksomheden Inspari, som modsat mange andre legaltech-firmaer, der udvikler måder at effektivisere den juridiske ydelse, har udviklet en platform, der fokuserer på effektivisering af advokaternes administrative arbejdsopgaver og general business management.

Det handler om at transformere de tunge administrative processer fra et excel ud i smarte automatiserede løsninger

”Vores platform handler egentlig om at strømline arbejdsprocesserne og skabe overblik over, hvordan man som virksomhed bedst udnytter den rigtige sammensætning af medarbejdere til den rigtige mængde af opgaver. Det handler om at transformere de tunge administrative processer fra et excel ud i smarte automatiserede løsninger i en rapporterings- og analyseløsning”, siger Martin Lindberg Lüftge, som er principal consultant i Inspari.

Virksomheden startede for 10 år siden og henvender sig i dag primært til advokatbranchen, detail-, uddannelse- og bilbranchen. Inspari omsætter i dag for 120 mio. kr. og vandt fra 2010-2016 syv Gazelle-priser i streg. Valget på advokatbranchen beror på en oplevelse af, at administration ofte er en byrde for advokater.

”Advokater vil helst bruge deres tid ude hos deres kunder, og derfor er administrative arbejdsprocesser ikke særlig spændende. Vores platform kan skabe indsigt i den data, advokatfirmaerne ligger inde med og transformere denne viden til konkrete anbefalinger til handling for, hvor advokaterne kan optimere deres arbejdsprocesser og samspillet mellem medarbejdere og kundeportefølje”, siger Martin Lindberg Lüftge.

legaltech2 web

Martin Lindberg Lüftge og Inspari holdt oplæg, da der efter frokostpausen blev inviteret til break-out sessions. Her kunne deltagerne frit vælge mellem forskellige kortere oplæg ad tre runder, hvor forskellige perspektiver på legaltech-branchen og vidensdeling igen var i højsædet.

Som sidste punkt på dagens program var CEO hos Smarterlawsolutions.com og tidligere General Counsel & Global Leader of Legal Services hos EY Global Trevor Faure. Hans oplæg havde fået titlen ”Smarter Law – from Emotional to Artificial intelligence, transforming busy lawyers into business leaders”. Her var fokus på performance-forbedring, og deltagerne fik råd med på vejen, hvis man vil forbedre sin præstationsevne - både som enkeltperson eller virksomhed. Et af hans pointer var, at man, når man snakker teknologi tit bruger ordet 'fremtid', og hver gang man gør det, skubber man arbejdet væk. I stedet skal man tænke fremtid og innovation ind i sit arbejde allerede fra mandag morgen. Sådan lød et af rådene fra den tidligere EY-Global Leader, som deltagerne kunne sig med sig hjem efter dagens konference. 

 

Og vinderen er

Den store afslutning på dagens konference var overrækkelse af titlen som ”Årets legaltech-firma i Danmark”. Meningen med prisen er at anerkende og hylde danske legaltech-virksomheder, når de opfinder IT-løsninger, som fører til succesfuld innovation og kundetilfredshed. Det var på forhånd muligt for alle at nominere virksomheder til prisen, hvis de opfylder følgende kriterier: Virksomheden skal være dansk, IT-løsningen skal optimere opgaver inden for legal- eller compliance-området, IT-løsningen skal være innovativ, IT-løsningen skal kunne bruges af en bred vifte af virksomheder på tværs af brancher og sektorer. Herefter blev feltet skåret ned til tre kandidater, nemlig Contractbook, GAN Integrity og LegalHero, som det endelige valg stod mellem. Og her blev det altså Contractbook, der kunne tage imod den fine titel, hyldest og certifikat overrakt af partner hos Experticon Dan Storbæk. 

Herefter blev konferencen sluttet af med netværksreception, hvor de deltagende kunne fortsætte deling af viden om legaltech og uddeling af visitkort.

Del

Contractbook vinder "Årets legaltech-firma i Danmark"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak