Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Advokater skal ikke være fritaget indberetningspligten i relation til grænseoverskridende skattesager, og når deres klienter udover potentiel aggressiv skatteplanlægning.

Så klar var melding i morgenens Berlingske fra skatteminister Morten Bødskov (S). Hos Advokatsamfundet forholder man sig tøvende over for ministerens udtalelser. Her deler man ambitionen om at komme den aggressive skatteplanlægning til livs, men for Advokatsamfundets generalsekretær Andrew Hjuler Crichton er det essentielt, at man fastholder retssikkerheden. 

“Vi deler ambitionen om at komme aggressiv skatteplanlægning til livs. Vi har i behandlingen af lovforslaget påpeget, at det dog skal gøres samtidig med, at vi fastholder retssikkerheden. Vi har at gøre med meget grundlæggende principper som tavshedspligt og fortroligheden mellem klient og advokat, som Advokatsamfundet værner om," siger han i en officiel udtalelse.

Han noterer sig ministerens udmelding, som dog vil følge arbejdet med den nye lovtekst tæt før de forholder sig til det konkrete indhold.

"Vi har noteret os udmeldingen fra Morten Bødskov, herunder at skatteministeren slår fast, at der vil blive taget hensyn til fortrolighedsforholdet mellem klient og advokat. Det er væsentligt for os i Advokatsamfundet, og det vil vi lægge stor vægt på og holde skarpt øje med, når vi ser lovforslaget i sin helhed", siger Andrew Hjuler Crichton. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak