21/03/2019 -

'Magtens Tredeling' ep. 4.7: Udfordrer brugen af algoritmer den kommunale sagsbehandling


Gladsaxe Kommune og "Gladsaxe-modellen" har prydet medierne det seneste halve år, og nu har også Horsens Kommune meldt sig ind med ønsket om at bruge algoritmer som led i deres offentlige forvaltning. Men samkøring af data fører flere problemer med sig. For hvor går grænsen, når man digitaliserer den offentlige forvaltning?

Redaktionen



I den seneste tid har flere danske kommuner vist interesse i digitale værktøjer, der kan hjælpe dem til en hurtigere og mere effektiv sagsbehandling. Konkret har det betydet samkøring af data i systemer, og ønsket fra kommunernes side har været, at man med brugen af algoritmer kan opspore alt fra socialt bedrageri til børnemisbrug.

Men samkøring af data fører flere problemstillinger med sig – senest med Gladsaxe Kommune, der med deres system fik massiv kritik for brud på persondataforordningen. Men snakken om algoritmer til styring af sagsbehandling rejser også etiske problemstillinger. For hvor går grænsen, når man digitaliserer den offentlige forvaltning?

Vores gæster i studiet er i denne uge Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør og advokat i den juridiske tænketank Justitia, og Erik David Johnson, principal AI-specialist hos IT-konsulentvirksomheden Delegate og medlem af regeringens ekspertgruppe i Dataetik.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak