Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg31. august 2020 - Worklife-balance

Advokatgigant giver medarbejdere lov til at arbejde hjemmefra halvdelen af tiden


Hos det britisk-baserede advokathus Linklaters giver man nu medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra halvdelen af deres samlede arbejdstid. Analytiker kalder det en potentiel 'game-changer' for branchen.


40 timers såkaldt 'face-time' på kontoret, sene arbejdsdage og en arbejdsuge på over 60 timer. 

Det er realiteten for mange advokater, konsulenter og andre højtuddannede vidensmedarbejdere i danske og internationale firmaer. 

Men corona-pandemien må siges at have sat en hjemmearbejds-revolution i gang, hvor mange har måtte sande, at produktiviteten godt kan bevares fra hjemmekontoret. F.eks. har den sociale mediegigant Twitter meldt ud, at alle medarbejdere kan arbejde hjemmefra ubegrænset, og at mange funktioner aldrig behøver at møde fysisk på kontoret igen.

Og nu går et af verdens største advokathuse med på bølgen. Linklaters, der beskæftiger 2900 advokater fordelt på 30 kontorer i 20 lande, har netop nedskrevet formelle ændringer i deres arbejdsvilkår, så medarbejderne nu kan vælge at arbejde hjemmefra 50% af tiden, hvis dette er clearet med deres leder.

Det nye initativ har fået en blandet modtagelse hos firmaets ansatte - nogle kalder det begrænsende for kontorets modus operandi, da 'et advokatfirma som udgangspunkt er et kontorbaseret arbejdsmiljø', som en partner fra Linklaters har udtalt til legaltechnews.com. 

På den anden side står de medarbejdere, der har taget mulighederne til sig, og som nyder godt af den øgede fleksibilitet, som hjemmearbejdet har givet dem i deres privatliv.

 

En game-changer

Det bør ikke gå ubemærket hen, at et stort advokathus fra 'The Magic Circle' (betegnelse for Storbritanniens fem største advokathuse) melder så kraftigt ud, da det er en helt anden måde at anskue arbejdsforholdene på i advokatbranchen. Ifølge legaltechnews.com har Linklaters udmelding også fået konkurrenten Freshfields Bruckhaus Deringer til at kigge på mulighederne for en lignende ordning.

Og det kan blive en 'game-changer' også i den danske juridiske verden, hvor worklife-balance er en altafgørende faktor for landets advokater både i dag men også, når man spørger til fremtiden. Senest konkluderet i Karnov Groups store Future Lawyer-rapport, der viste, at det for 50 % af alle adspurgte advokater er vigtigt at have mulighed for god work-life-balance på deres arbejdsplads, og kigger man særligt på den yngre generation af advokater mellem 23-29 år, er tallet 66 %.

Flere steder er man da også begyndt at udvide mulighederne for hjemmearbejde, f.eks. hos Kromann Reumert, som K-News tidligere har talt med om netop worklife-balance. 

"Vi sendte plus 90 % af vores medarbejdere hjem fra den ene dag til den anden, og vi kunne se, at vi kunne opretholde stort set den samme produktivitet som før. Alle disse gode erfaringer vil vi gerne bygge videre på. Forretningsmæssigt ved vi også, at vi får mere tilfredse medarbejdere, hvis vi kan være fleksible", sagde managing partner Anders Stubbe Arndal til K-News.

Del

Advokatgigant giver medarbejdere lov til at arbejde hjemmefra halvdelen af tiden


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder