20. marts 2020 - COVID-19 - BLOG

BLOG: Digital iværksætter i en coronatid


Er legaltechbranchens forretningsmodel særligt gearet til en situation, som den vi står i lige nu? LegalHero giver deres besyv med i dette blogindlæg. 


COVID-19 er overalt i danskernes bevidsthed og på nyhedsfladen. Gader og stræder ligger øde hen, virksomheder er blevet påbudt at lukke deres forretninger, og befolkningen opfordres til at blive inden døre for at sikre, at smittekæden brydes. Vi håber ligesom alle andre på, at dette bliver tilfældet snart.

For som iværksætter, uanset om det som os er inden for LegalTech eller en anden branche, er den nuværende tid en kraftanstrengelse udover det sædvanlige.

Udover at vi i forvejen i det daglige skal kæmpe på mange fronter som juridisk startup ved at knokle for at finde vores plads i markedet, levere et solidt juridisk produkt på en ny og bedre måde, der kvalitetsmæssigt kan måle sig med de eksisterende løsninger og vigtigst af alt opbygge tillid til vores kunder og potentielle kunder, så skal vi nu også kunne navigere i en økonomisk usikkerhed, som ingen har set før.

Og hvordan gør vi så det?

Ved at forsøge at holde roen og fortsætte som hidtil.

Netop den juridiske branche vil spille en afgørende rolle for at hjælpe mange af de virksomheder, som lige nu oplever et kæmpe pres på deres likviditet og dermed eksistensgrundlag. Kontrakter skal opsiges, genforhandles og vurderes. Ordrer og leverancer skal standses og udskydes.

Medarbejdere skal hjemsendes eller afskediges. Krav skal anmeldes og dokumenteres til forsikringsselskaber. Og virksomhederne skal rådgives om, hvordan de kan få del i de hjælpepakker, som regeringen og Folketinget har hastevedtaget.

Hos LegalHero prøver vi at tage de positive briller på, således at vi anser den kedelige situation, vi alle sammen er i, som en mulighed for at yde vores bidrag til at få de danske virksomheder og juridiske afdelinger igennem krisen ved at stå til rådighed digitalt 24/7 med et agilt og omkostningseffektivt setup.

Vi er i LegalHero som udgangspunkt godt rustet til denne situation. Hele vores forretning er bygget op omkring en digital platform og juridiske rådgivere, som arbejder remote. Selve LegalHero-teamet arbejder også til dagligt remote i høj grad, og derfor har omstillingen for vores digitale forretning lige nu ikke været så stor som mange andres. Den juridiske branche kan også vise sig at være godt rustet i form af sin omstillingsparathed. Man plejer at sige, at jurister altid er med på vejen, både i opgangs- og nedgangstider. Det kan have sin rigtighed.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad krisen konkret vil betyde for os. Det er tydeligt, at efterspørgslen ikke er på de samme services i dag som for blot et par uger siden. Derfor gør vi lige nu alt, hvad vi kan for at producere relevant materiale, vores kunder kan bruge til at navigere i de mange juridiske forhold, der dukker op. Herudover er det ren føring fra fronten.

Afhængigt af, hvor længe Danmark er i denne ekstraordinære situation, vil det samme spørgsmål dukke op hos os, som hos mange andre startups: Hvor længe har vi råd til at være i denne situation?

Svaret blafrer i vinden.

Indlægget er udelukkende udtryk for skribenternes egne holdninger.

Del

BLOG: Digital iværksætter i en coronatid


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak