Skrevet af Caroline Bjelke & Sarah Slott - Foto: K-News


"ComplyCloud løser et kæmpe problem, og sanktioner er langt fra noget ukompliceret område", starter Rasmus Feldthusen begrundelsen fra juryen om, hvorfor det netop var ComplyCloud, der skulle vinde Karnovs Nytænkerpris 2019. Resten af juryen består af Nanna Godtfredsen, Andreas Malby og Andrew Crichton.

"Tjenesten har en skalerbarhed, som er rigtig spændende. Den har et element af reel nytænkning, da man tager et problem, som er ved at knuse rigtig mange både små og store virksomheder. Compliance har også stor betydning for samfundet generelt. Den her tjeneste har et kæmpe potentiale for mange af de mindre virksomheder, der ellers ville have store økonomiske udfordringer i forhold til compliance. En samlet  jury er imponeret over tjenestens potentiale", fortæller juraprofessoren.

Ved siden af Rasmus Feldthusen står Martin Folke Vasehus, der er stiferen af ComplyCloud med en stor buket blomster i favnen, en flaske rosé, og et check på 20.000 kr. De skal gå til Børnecancerfonden efter Martins ønske.

 

Behov for nytænkning i branchen

Det er tredje gang, at Karnovs Nytænkerpris bliver overrakt, og det er ifølge Martin André Dittmer, Managing Partner i Gorrissen Federspiel, vigtigt med et særligt fokus på nytænkning i en ellers meget traditionel branche.

Vi er en branche, som har behov for nytænkning, hvis vi skal udvikle os - vi har brug for talent, der ser på vores fag med nye øjne

"Vi er en branche, som har behov for nytænkning, hvis vi skal udvikle os - vi har brug for talent, der ser på vores fag med nye øjne. Netop denne præmis tager Karnovs Nytænkerpris udgangspunkt i, og de fire nominerede til årets pris er alle eksempler på, at innovation i vores fag kan tage forskellige former og tjene forskellige formål til fordel for både branchen og vores samfund", fortæller han.

hej

Blandt de andre nominerede var Kristian Anker og Oscar Almstrup for deres digitale rådgivningsplatform Legalhero, der har til formål at gøre juridiske ydelser mere tilgængeligt for kunden; Kammeradvokaten for Demokratispillet.dk, som har til formål at få unge til at debattere demokratiet og den teknologiske udvikling med afsæt i Grundloven, og Anja Plesner Bloch for initiativet Brugernes Akademi, en frivillig forening for stofbrugere, hvis formål er et forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder.

 

God nytænkning løser problemer

Tidligere på aftenen er de nominerede skiftevis blevet præsenteret og interviewet af Ane Cortzen, hvor publikum også har fået mulighed for at lære mere om de forskellige initiativer. Og publikummernes absolutte favorit var der ikke nogen tvivl om: Demokratispillet fra Kammeradvokaten.

”Det er jo fire meget forskellige initiativer, der er blevet nomineret, så vi er i juryen blevet enige om, at der er tre ting, vi især lægger vægt på: det første er, hvor innovativ er den løsning, man har fundet på, og hvor stort et problem er det, man løser. Det andet er, hvor mange mennesker kommer løsningen ud til – og det tredje er, om vi løser et socialt problem”, fortæller Andreas Malby, inden han med de tre andre jurymedlemmer bliver klappet ud af salen for at gå op og votere om, hvem der skal vinde årets nytænkerpris.

Og netop de kriterier er Flemming Breinholt, CEO for Karnov Group, meget enig i.

God nytænkning er, når man enten er inde og løse et komplekst område med en stor grad af effektivitet eller at være ude og tage vare på at løse et samfundsmæssigt problem, der gør juraen tilgængelig for andre mennesker end blot jurister

”God nytænkning er, når man enten er inde og løse et komplekst område med en stor grad af effektivitet eller at være ude og tage vare på at løse et samfundsmæssigt problem, der gør juraen tilgængelig for andre mennesker end blot jurister”, siger han.

Flemming

Og ifølge juryen er det netop dét Martin Vasehus har gjort med ComplyCloud.

"Det første startede for to år siden, hvor jeg så at compliance blev større og større. Compliance er repetitivt, og det er tung juridisk viden - så tænkte jeg, at det her område godt kunne have brug for software. Og det var sådan, det startede op", siger han til K-News, og uddyber hvor meget prisen betyder.

"Vi er rigtig glade for at blive anerkendt med sådan en pris. Det er sjovt at starte noget op, men det er også hårdt", siger han med et smil og tilføjer: "Og nu er vi jo prisvindende. Det kan man godt bruge til noget".

Tidligere vindere af Karnovs Nytænkerpris er Anders Németh for en strafferetspodcast og Mike Vestergaard for initiativet "Lejerens Frie Retshjælp". 

Del

ComplyCloud vinder Karnovs Nytænkerpris 2019


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder