06. oktober 2020 - Sexisme

Danske Advokater afviste at iværksætte en undersøgelse om sexisme. Nu gør Djøf Advokat det


I sidste uge afviste Danske Advokater at lave en samlet undersøgelse for at kortlægge omfanget af sexisme i advokatbranchen. Men på baggrund af den seneste uges glohede debat trækker Djøf Advokat nu i arbejdstøjet og vil stå for selvsamme undersøgelse, skriver Berlingske.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Hvor stort er omfanget af sexisme og seksuelle krænkelser i advokatbranchen?

Det vil Djøf Advokat nu undersøge ved at igangsætte en undersøgelse på tværs af advokatbranchen med henblik på at få et overblik over, hvor stort problemet egentlig er.

Til Berlingske udtaler næstformand for Djøf Advokat Rasmus Thingholm, at den seneste uges fokus og ikke mindst utallige opfordringer fra medlemmer i branchen peger på, hvor vigtigt det er at få et samlet overblik over omfanget, og han opfordrer til, at alle Djøf Advokats medlemmer besvarer spørgeskemaet.

"Jeg vil gerne opfordre alle vores medlemmer til at hjælpe os ved at besvare undersøgelsen – uanset om de har oplevet eller været udsat for krænkende adfærd eller ej – så vi kan få et retvisende billede af omfanget i advokatbranchen og handle på det," siger Rasmus Thingholm til Berlingske.

Sidste uge udtalte formanden for Danske Advokater Jørgen Kjeldgaard Madsen, at det var for tidligt at sige, hvorvidt der er behov for en omsiggribende undersøgelse af omfanget af sexisme i advokatbranchen.

"Vi er jo kun en brancheorganisation, og vi kan ikke bestemme over vores medlemmer, og vi kan ikke pålægge medlemsvirksomhederne, at de skal gøre det ene eller det andet," sagde han til Advokatwatch.

I dag hiver adm. direktør for Danske Advokater, Paul Mollerup, i en blog på deres hjemmeside lidt i land og skriver, at brancheforeningen ikke udelukker nogle værktøjer, og at vi skal 'stå sammen om sexisme"

"Det afgørende for Danske Advokater som brancheorganisation, for vores formand, bestyrelse og for mig er ledelsesmæssig handling og konsekvens. Derfor er det godt, at der bliver slået hårdt ned på det ude i advokatvirksomhederne. Det vil være en topprioritet for os på det næste bestyrelsesmøde at tage stilling til, hvordan vi bedst hjælper medlemsvirksomhederne i kampen mod seksuelle krænkelser og sexisme.

Debatten fylder meget, og det er positivt, for det understreger vigtigheden for branchen og dens medarbejdere (...)"

 

Et problem på tværs

K-News har tidligere kunnet fortælle, hvordan netop Djøf har modtaget 99 henvendelser om sexisme på tværs af deres medlemsskare, siden Sofie Linde gik på scenen ved Zulu Comedy Galla. Normalt modtager de to henvendelser om året.

Sidste år kunne det internationale advokatsamfund berette, hvordan hver tredje kvinde i advokatbranchen har oplevet sexchikane på arbejdspladsen. I undersøgelsen havde IBA modtaget svar fra 7000 respondenter fordelt på 135 lande, og i rapporten fremgår det ligeledes, at det i 75 % af alle tilfælde af sexchikane aldrig bliver indberettet. 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak