Skrevet af Mathilde Skov Jensen


Virksomheder skal tage et synligt ansvar. Hvad enten det er for miljøet, for flygtninge, for udsatte børn og unge eller noget helt tredje. Virksomheder skal gøre en forskel, og her er den danske advokatbranche for alvor hoppet med på bølgen, når det gælder CSR. Nu melder endnu et stort advokathus sig på banen.

Både Plesner, Bech-Bruun og Kromann Reumert har over en årrække udgivet udførlige årsrapporter, der klarlægger, hvordan de har arbejdet målrettet med diverse bæredygtige initiativer inden for alt fra miljø, energibesparelse, pro bono-arbejde og nødhjælp. Og nu melder Gorrissen Federspiel sig også på banen i forhold til at synliggøre deres indsats. Det fortæller leder af firmaets Compliance og CSR-gruppe Camilla C. Collet.

”Det kommer naturligt i takt med, at vi har endnu større fokus på CSR internt og har sat tiltag i værk for at systematisere det arbejde, der bliver gjort i den forbindelse – og det vil vi meget gerne synliggøre. (…) Når nu vi har et mere fokuseret og systematiseret arbejde med CSR, er det naturligt også at synliggøre det her arbejde – både internt for vores medarbejdere og eksternt.”

 

Svært at overleve uden tydelig CSR-strategi

Gorrissen Federspiel har indtil nu blot omtalt deres CSR-strategi i deres årsrapport, men vil fra næste år som de tre førnævnte advokathuse tilslutte sig den synlige CSR-bølge og også udkomme med en selvstændig CSR-rapport. Grunden til denne ændring skyldes netop det øgede arbejde med firmaets interne CSR-strategi. 

”Det er vigtigt, fordi meget af det arbejde vi laver med CSR, er noget, der naturligt afspejler firmaets værdier. Så på den måde er det noget meget organisk, i forhold til hvem vi er som firma," siger Camilla C. Collet.

Og netop den følelse, som klienter har af firmaet og dets værdier fylder mere og mere for både kunder og erhvervslivet. Tina Larsen, CFO hos Kromann Reumert og bestyrelsesformand for FN’s Global Compacts danske netværk påpeger, hvorfor Kromann Reumert prioriterer CSR i deres strategiske arbejde. 

(...)Jeg tror, at de virksomheder, som i dag ikke har taget skridtet og fået en CSR-strategi, bliver tvunget til det hen ad vejen fremover, fordi det bliver et krav fra de virksomheder, de samarbejder med

”CSR er et vigtigt element i alle virksomheder – det gælder store som små. (…) Så jeg tror, at de virksomheder, som i dag ikke har taget skridtet og fået en CSR-strategi, bliver tvunget til det hen ad vejen fremover, fordi det bliver et krav fra de virksomheder, de samarbejder med,” siger hun i podcasten 'Magtens Tredeling' afsnit 3.1.

 

Mange former for CSR

Det er dog ikke kun de fire ovennævnte advokathuse, som har forpligtet sig til CSR. Kammeradvokaten har ligeledes en nedskrevet CSR-strategi, der har fokus på pro bono-arbejde, miljø, sundhed og trivsel. Et af pro bono-tiltagene er blandt andet et partnerskab med Ungdommens Røde Kors om gratis juridisk rådgivning.

Et andet eksempel er STORM Advokatfirma i Aalborg, der som et naturligt led i firmaets sammensætning er bygget om sociale tiltag med bl.a. talentfabrik for unge jurastuderende og aktivering af udsatte unge. 

Hos Sirius Advokater støtter man bl.a. Danske Hospitalsklovne og foreningen Hjælp Voldsofre, hvor to partnere sidder i bestyrelsen, mens man hos Bruun Hjejle støtter Børne Cancer Fonden og Unicef. 

CEO hos STORM Advokatfirma Rune Hyllested og CFO hos Kromann Reumert Tina Larsen tager debatten om CSR som konkurrenceparameter i vores ugentlig podcast ' Magtens Tredeling'. Lyt her!

Corporate Social Responsibility eller blot CSR er en betegnelse for en virksomheds arbejde med deres samfundsmæssige ansvar. FN opstillede i 1999 ti retningslinjer for virksomheders arbejde med deres samfundsansvar. Disse er kaldet FN’s Global Compact, og man kan som virksomhed vælge at lade sig inspirere heraf eller tilslutte sig Global Compact, hvorved man forpligter sig til at overholde retningslinjerne og rapportere om arbejdet med dem. 
Danske Advokater kom i 2015 med en dansk pendant til FN’s Global Compact for den danske advokatbranche. Initiativet hedder AdvokatKODEKS. 82 danske advokathuse er tilmeldt kodekset, som dog ikke som FN’s Global Compact stiller krav til afrapportering. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak