Tekst og foto: Rasmus Lehmann Hylleberg03. september 2020 - Ledelse

Djøf Advokat udsender fem ledelsesprincipper til landets advokater


På baggrund af en undersøgelse fra 2019 om ledelseskvaliteten i advokatbranchen udsendte Djøf Advokat i denne uge et indstik til fagbladet Advokaten. Indstikket skal bruges som inspiration til en branche, hvor mangel på god ledelse fortsat er et stort problem.


God ledelse handler om at få andre til at føle sig set og hørt.

Det handler om at spotte stress hos medarbejderne.

God ledelse handler om at give medarbejderne fleksibilitet.

Det handler om konstruktiv feedback.

Og så handler det om at finde tiden til at bedrive bevidst og velovervejet ledelse.

Sådan lyder overskrifterne i Djøf Advokats fem ledelsesprincipper, der i denne uge har ramt landets advokatkontorer sammen med fagbladet Advokaten. De fem principper er udarbejdet i samarbejde med konsulentbureauet Implement med støtte fra Dreyers Fond og skal fungere som inspiration til ledere i alle lag i advokatbranchen.

For der er problemer med manglende ledelse i advokatbranchen. Det viste en større undersøgelse fra Djøf Advokat tilbage i 2019, der pegede på, at advokatbranchen havde en gennemsnitlig motivationsfaktor på 3,6 på en skala fra 1-5. Advokater i andre private virksomheder havde en faktor på 4.

Dengang udtalte formand for Djøf Advokat Mathias Dahlerup Krarup:

"Samlet set må jeg konkludere, at der i høj grad er plads til forbedring i branchen, når motivationen kun er på det jævne, bl.a. på grund af fravær af sammenhæng mellem formål, prioriteringer og beslutninger samt manglende overensstemmelse med værdier på arbejdspladsen."

Men hvor stort er problemet egentlig? K-News har spurgt Mathias Dahlerup Krarup, hvorfor der er behov for at sende dette indstik til advokatbranchen.

"Undersøgelsen fra 2019 viste, at der var et behov for mere god ledelse i advokatbranchen, den viste, at mange vender ryggen til advokatbranchen på grund af manglen på ledelse, og den viste, hvor der var særligt behov for at sætte ind," siger han.

På baggrund af rapporten hæfter han sig ved, at manglende ledelse fortsat er et stort problem i advokatbranchen, og det sker ikke sjældent, at Djøf Advokat får henvendelser fra medlemmer, der oplever dårlig ledelse på deres arbejdsplads.

Når der er så mange problemer med manglende ledelse i advokatbranchen, kan det måske undre, at ledelse som faglig disciplin er pointgivende i Advokatsamfundets krav til videreuddannelse. Begrundelsen her er, jf. vedtægterne, at kursets indhold skal have værdi for klienten. Og det undrer Mathias Dahlerup Krarup, der ser ledelse som en integreret del af den samlede pakke til klienten.

"Ledelse er en så integreret del af det arbejde, advokater og advokatfuldmægtige udfører, at det bør indgå."

Del

Djøf Advokat udsender fem ledelsesprincipper til landets advokater


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder