Af Amalie Guldborg Olesen Foto: Presse27. februar 2020 - Artikel

Internationalt advokatfirma lancerer en platform, der skal få deres kunder til at bruge advokaterne mindre


Det globale advokatfirma Kennedys, som også har filial i Danmark, har nu udvidet deres strategi om at ville hjælpe deres kunder ved at bruge advokaterne mindre ved at lancere en helt ny platform.


Fremtiden inden for legal services handler ikke bare om legal advice. Sådan lyder ordene fra det globale advokatfirma Kennedys, der har 58 kontorer fordelt på 22 lande, og siden 2016 også i København. Deres strategi har længe været, at de skulle hjælpe deres kunder til at bruge advokaterne mindre, og derfor har de onsdag åbnet en ny platform, Kennedys IQ, der tager den strategi skridtet videre.

Platformen virker ved, at den trækker en lang række af data fra Kennedys, deres klienter og udefrakommende kilder, hvorefter softwaren ved hjælp af kunstig intelligens og machine learning udvinder tendenser og bedste praksis inden for erstatningsverdenen. Derudover giver den indsigt, i hvordan klienternes forretninger præsterer, hvad deres konkurrenter gør, og hvilke nye tendenser der er på vej indenfor industrien.

Målet med platformen, som er understøttet af advokater, teknologer og erstatnings-eksperter, er, at de vil hjælpe deres kunder med at håndtere erstatninger til en bedre pris og med bedre resultater – og med mindre brug af advokaterne selv. ”Kennedys, uden advokaterne” er sloganet for den nye platform.

Karim Derrick, der er Produkt og Innovations Direktør i Kennedys IQ siger i en pressemeddelelse:

”Vi kender erstatninger, og vi kender loven. Og vi tror på at data og teknologi har potentialet til at nå de nødvendige resultater ved at automatisere dag-til-dag processer og give adgang til værdifulde erstatnings-indsigter. Den kollektive lovmæssige ekspertise vi har globalt understøtter alle vores redskaber og leder os frem til bedre løsninger for vores klienter og deres kunder.”

Richard West, der er partner i Kennedys og bestyrelsesformand i Kennedys IQ tilføjer:

”Det her er endnu et eksempel på, hvordan vi hos Kennedys tænker fremad. Vi kan se, at fremtiden for legal sevices ikke bare handler om legal advice; i stedet skal vi se os selv som eksperter og strategiske rådgiver som arbejder sammen med vores klienter om at optimere deres forretninger.”

Kennedys har derved taget et skridt videre hen mod at drive en anden slags forretning end kun advokatforretning.

Herhjemme har vi stadig en igangværende diskussion om, hvorvidt advokatfirmaer må drive nogen som helst anden forretning, hvilket vi hos K-News blandt andet har taget op i denne podcast, ”Magtens Tredeling: Legaltech er fremtiden, men må advokathusene overhovedet være med?” om emnet.

Del

Internationalt advokatfirma lancerer en platform, der skal få deres kunder til at bruge advokaterne mindre


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak