Skrevet af Caroline Bjelke


62 millioner pund eller lidt over en halv milliard kroner. Så meget blev der i løbet af de første ni måneder af 2019 investeret i 34 af Englands hurtigt-voksende Legaltech startups. Det er tæt ved en tredobling, sammenligner man med investeringerne til voksende legal tech startups i 2017, viser en ny rapport fra Thomson Reuters. 

England holder stadig godt fat i den europæiske legaltech-førertrøje, hvor godt 44% af alle legaltech-startups i Europa befinder sig, til trods for at Englands del af Europas samlede juridiske services kun udgør 23%. 

Et eksempel er legaltech-startuppet Tessian, en virksomhed der bruger machine learning til at beskytte advokatvirksomheder fra dataovertrædelser, modtog et rekordstort beløb på 33,5 millioner pund, til at kunne udvide sin forretning til det amerikanske marked.

Rapporten viser en dramatisk fremgang for legaltech i England, hvilket, ifølge rapporten, kan skyldes omfangsrige ’inkubator programmer’ og ’tech labs’ skabt i et samarbejde mellem advokathuse, virksomheder og universiteter. Rapporten antyder, at dette kan have været med til at hjælpe startups med at teste produkter og udvikle deres kernefunktioner til mere sofistikerede og værdifulde løsninger.

Jeg tror også, vi kommer til at se, at det bliver stort her

CEO for Nordic Legal Tech, Nicholas Hawtin, mener, at England har en fordel i forhold til danske legaltech-startups:

"I England og Wales er advokathuse ikke begrænset i deres ejerstruktur på samme måde som advokathuse stort set alle andre steder. De har derfor adgang til meget større mængder kapital og især risikovillige kapital," fortæller han. Det at advokathuse kan investere direkte i startups - og også kan agere startups selv giver legaltech-området en fordel i England frem for andre steder i Europa. Udover det, så er området legaltech først nu ved at komme på mode blandt investorer, siger Nicholas Hawtin. 

"Legaltech har været kendt i USA og England i meget længere tid - det er ligesom dér trendsene starter. Så jeg tror også, vi kommer til at se, at det bliver stort herhjemme - det er allerede blevet nemmere for legaltech-startups indenfor de sidste par år, fordi folk begynder at vide, hvad det er."

Jim Leasen, vicepræsident, kundemarked ved Thomson Reuters forklarer den engelske Legaltech industris fremgang med den øgede interesse og støtte:

”Legaltech tiltrækker nu finansiering fra forskellige kilder, herunder advokatfirmaer, egenkapital og venturekapitalfonde. Denne interesse har givet nystartede virksomheder den afgørende opbygning, de havde brug for for hurtigt at tage deres produkter igennem til næste fase af udvikling og tests”, udtaler han til Thomson Reuters og fortsætter:

”Den hastighed, hvorpå legaltech-markedet modnes, er et bevis på både efterspørgsel efter disse produkter og kvaliteten af den supportinfrastruktur, der er på plads til nystartede virksomheder. Investorer fra hele verden har tydelig set vækstpotentialet”.

Pr november 2018 blev der anslået at være godt 900 legaltech virksomheder i verden i en rapport fra Experticon.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak