Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af


Medvirkende: Marianne Munch, tidligere jurist hos miljøstyrelsen og forhenværende sekretariatsleder hos Affalds- og Ressourceindustriens sekretariat under Dansk Industri 

Det er blevet kaldt en af de mest ambitiøse love nogensinde. Klimaloven, som regeringen netop har taget hul på, er på en gang kompleks og direkte nødvendig, hvis Danmark skal opfylde sin målsætning om at skære CO2-udledningen med 70% i 2030.

Men i dag skal det ikke handle som meget om det specifikke indhold i klimaloven, men mere arbejdet med at lave en ny lov. For hvordan går man overhovedet til opgaven? Ofte skrives danske love på baggrund af gældende direktiver eller forordninger fra EU, eller også ligger der allerede en færdig lov, som man arbejder sig ud fra. Men ikke denne gang. Derfor stiller vi i dag skarpt på, hvordan man egentlig laver en lov fra bunden.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak