Skrevet af Sarah Cathrine Slott og Mathilde Skov Jensen - Foto: K-News


Torsdag aften blev Karnovs skattepris igen i år uddelt i mondæne rammer i festsalen på Nationalmuseet. Blandt deltagerne var fagpersoner, erhvervsfolk og forfattere inden for skatteområdet og skatteminister, Karsten Lauritzen, var også at finde blandt gæsterne.

Roen sank sig stille og roligt i salen og efter CEO fra Karnov Group, Flemming Breinholt, havde budt gæsterne velkomne var det tid til, at skatteministeren skulle overrække årets skattepris. Prisen gik til Margrethe Nørgaard, der er borger- og retssikkerhedschef i Skatteforvaltningen. I kåringen af årets prismodtager blev der lagt vægt på, at Margrethe igennem årtier har ydet et stort bidrag til udviklingen af skatteretten og til at sætte retssikkerhed på dagsordenen på skatteområdet. 

Flemming til web

I sin takketale lagde Margrethe netop vægt på retssikkerhed, da hun slog fast, at det ikke blot er noget, der kommer af sig selv:

"Selvom at jeg og skatteministeren og en lang række andre mennesker går ind for retssikkerhed, så betyder det ikke, at den eksisterer. Den eksisterer kun, når vi aktivt går ind og gør noget for den, og sørger for at den bliver bragt til live", sagde hun.

Da K-News spurgte prisvinderen ind til, hvad året havde budt på i skatteforvaltningen i 2018, og hvad hun tror, der kommer til at præge 2019, svarede hun:

"I det seneste år har vi arbejdet med en stor omorganisering i skatteforvaltningen, og det har skabt en del problematikker. Vi har også arbejdet meget med, hvordan vi sikrer skattefagligheden blandt alle de nye medarbejdere der kommer til. Jeg tror, at vi kommer til at koncentrere os rigtig meget om digitalisering i det kommende år, og den udvikling der er i gang. Nu har vi den her nationale strategi med, at vi skal digitalisere lovgivning, så det, tror jeg, kommer til at have et stort fokus”, fortæller hun.

 

Årets specialepris gik til...

Det var vicepræsident for LEGO, Christer Tønder Bell, der overrakte Karnovs specialepris. I sin tale slog Christer fast, at prisen i år gik til et speciale, som er præget af et kæmpe overblik, en dybde og som er yderst veldokumenteret. Specialet handlede om selskabsudnyttelse i dansk skatteret, og bag det var, Denise Malou Faber, som til daglig er advokatfuldmægtig hos Plesner og som brænder for skatteområdet.

Denise til web

”Det er helt vildt at vinde specialeprisen og en stor anerkendelse af alt det arbejde, jeg har lagt i det. Jeg finder særligt skatteret interessant, fordi det er så komplekst, og man har virkelig mulighed for at ’nørde’ med det. De højesteretsdomme, der ofte er på området, er meget principielle, og det synes jeg er spændende”, siger hun.

Del

Margrethe Nørgaard vinder Karnovs Skattepris 2019


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak