03. marts 2020 - Taxo, 03/20

Taxo: Skattevæsnets erfarne våbendrager


Som faglig leder for Kammeradvokatens skatteafdeling er det Steffen Sværke, der står i forreste geled, når der skal føres skattesager ved Højesteret. Over 150 gange har han iført sig kåben og repræsenteret myndighederne i sager, der spænder fra selskabsskattesager mod internationale virksomheder til erstatningssager mod medicinalgiganter. Taxo har mødt ham til en snak om troværdighed, spænding og om sagen, der har gjort det største indtryk.


Siden 1991 har Steffen Sværke været en integreret del af Kammeradvokatens skatteafdeling. Og det er ikke uden grund, siger han, da jeg i det lille mødelokale på sjette sal i Shell-huset på Vester Farimagsgade spørger ham om årsagen til det mangeårige faglige ægteskab.

”Der er noget ved ånden herinde, som jeg godt kan lide, og så er værdierne om ordentlighed over for den store klient, vi nu engang repræsenterer, vigtigt for mig.

Vi er her jo ikke for at mase den enkelte borger, men vi arbejder for, at borgeren har krav på det, de har, hverken mere eller mindre.

Og det er en vigtig opgave, for det er med til at sørge for, at retssystemet opfattes som acceptabelt. Derfor er det også vigtigt for os at lukke en sag ned, hvis vi godt ved, at den ikke holder i retten, og der har vi en klient, som grundlæggende ønsker, at sagen skal have det rigtige udfald”, siger Steffen Sværke.

Men selvom man har arbejdet med skat i en, for undertegnede, menneskealder, så er forholdet til skat stadig på linje med den almene danskers.

”Skat er for mig nok som hos de fleste andre danskere – nemlig en helt fundamental ting for vores velfærdssamfund. Det er det, der gør, at vi kan få vores velfærdsgoder, og det er det, der gør, at vi kan klare os selv.”

Steffen Sværke ser dog...........

Du kan læse resten af portrættet HER

Del

Taxo: Skattevæsnets erfarne våbendrager


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak