30. december 2021 - Mest læste

2021 - Året der gik


Før vi træder rigtigt ind i det nye år med kransekage, champagne og festfyrværkeri, vil vi her på K-NEWS gerne give jer et gensyn med de 10 artikler, som flest af jer har valgt at klikke ind på og læse i løbet af året.

De ti spænder over alt fra et mere balanceret arbejdsliv i advokatbranchen og personhistorier, til nye afgørelser og tvister i Piratbrevenes Årti.

Tekst: Amalie Guldborg Olesen


2021 lakker mod enden. Man kommer endnu en gang ikke udenom corona, der igen i år har fyldt meget, også i forhold til retssikkerhed og beskyttelse af vores retsstat. Men her på K-NEWS har der også været mange andre emner oppe og vende, og vi har i denne årets sidste artikel samlet dem, vi kan se, har fanget jeres interesse mest.

Det spredte emnefelt viser med al tydelighed, hvor bredt jeres interesser spænder, og det vil vi naturligvis stræbe efter at blive ved med at få afdækket på bedst mulig vis - også det kommende år.

Vi vil også bruge denne artikel på at sige tak til jer. Igen i år kan vi se, at vores læserengagement er gået op – I har i år brugt 65% længere tid på at læse vores artikler ift sidste år.

Tusind tak for det! Og rigtig godt nytår. Vi ses i 2022!

 

De ti mest læste artikler 2021

”Min generation vil hellere kende vores børns navne end telefonnummeret til en au pair”

I denne artikel fortæller advokat Leif Donbæk om sit valg om at tage fire måneders barsel med sin datter – og hvordan advokatbranchen flere steder ikke er indrettet til, at man kan gøre netop det.

“Du kan ikke bare gå rigtigt fra og slukke telefonen, når du arbejder i advokathusene. Jeg tror, at mange stadig synes, det der med at gå på barsel er noget pjat - i hvert fald i den ældre generation,” fortæller han i artiklen.

Men ifølge ham kræver den nye generation frihed, og der ulmer derfor et oprør i branchen.

Læs resten af artiklen her.

 

Ny imageanalyse sender Kromann Reumert og Bech Bruun i top

For første gang er der blevet lavet en imageanalyse af landets største advokatfirmaer. Kromann Reumerts og Bech Bruun er i den forbindelse blevet udpeget som de stærkeste brands, mens Gorissen Federspiel ifølge analysen er garant for de mest tilfredse kunder.

Analysen viser desuden, at faglighed og troværdighed vægter tungere end pris og digitalisering.

Læs resten af artiklen her.

 

NJORD Law klager over dommer og retspræsident fra Frederiksberg efter sigtelse

"Domstolene er åbne, det står i Grundloven, så vi skal selvfølgelig tåle kritik. Jeg kan dog ikke huske, jeg nogensinde har set et firma gå efter en bestemt dommer på den her måde. Hvis man er utilfreds med en dommers afgørelse, kan man altid prøve den ved landsretten", siger retspræsident Christian Lundsblad til K-NEWS, efter Njord Law har rejst offentlig kritik af både ham selv og en navngiven dommer på Frederiksberg, efter flere afgørelser i de såkaldte piratbrevssager, som vi her på K-NEWS har dækket de seneste knap to år.

Læs mere om kritikken og Christians Lundsblads respons i den fulde version af artiklen her


Blog: Advokater bør ikke angribe dommere som hævnakt

'Det er uhørt groft, at et advokatfirma kritiserer dommere, der blot har udført deres arbejde', skriver advokat Allan Ohms i dette blogindlæg.

Blogindlægget og Allan Ohms målløshed kommer som respons på den offentlige klage Njord Law kom med af en navngiven dommer og retspræsident på Frederiksberg, som er beskrevet i artiklen lige ovenover.

Læs blogindlægget i sin fulde længde her.


Byretsdommeren vs. Advokatfirmet: Kritiseret dommer skyder fem ’bullets’ afsted mod landsretten

En aktindsigt har givet K-NEWS indsigt i den erklæring, som dommeren fra Frederiksberg har sendt til Østre Landsret, og som skal bedømme, om det var i orden, at dommeren afviste NJORD Laws sager i fogedretten.

Artiklen giver en grundig gennemgang af de i alt fem argumenter bag rettens syn på fildelingskomplekset. De kan læses i sin helhed her.

 

Jurist og aktivist fjernet fra debat om overvågning i 11. time

Jurist og formand for Foreningen mod Ulovlig Logning, Rasmus Malver, havde set frem til at skulle deltage i et debatarrangement til Faglig Dag på Aarhus Universitet.

Men mindre end 24 timer før den ventede paneldebat, fik Rasmus Malver at vide, at han ikke længere skulle møde op, fordi Østjyllands Politi ikke ville deltage, hvis Malvers’ forening fik taletid.

Du kan læse mere om politiets svar og paneldebatten i den fulde artikel her

 

Han tør ikke besøge Iran efter den sag

Efter at have fungeret som anklager i en omtalt spionage-sag fra Ringsted, der endte med at en 40-årig norsk-iraner blev kendt skyldig i at have hjulpet den iranske efterretningstjeneste med at planlægge et drab på en eksil-iraner i Ringsted, har Søren Harbo indset, at han aldrig kommer til at besøge Iran.

Men det er en ’arbejdsskade’, som Søren Harbo er vant til efter mange år indenfor strafferetten, og særligt inden for Personfarlig Kriminalitet.

Læs det fulde portræt af Søren Harbo og hør mere om hans arbejde i artiklen her.

 

Blog: Bruges eller misbruges – om ledelse, advokatundersøgelser og alternativet – mediation

Endnu et af Allan Ohms blogindlæg er i år på listen over de mest læste. Denne gang med en kommentar til de mange advokatundersøgelser af Metoo-sager, der har været i løbet af året. Han sætter blandt andet spørgsmålstegn ved, hvorvidt advokatundersøgelsen af Jes Dorph-undersøgelsen foregik efter reglerne, og skriver, at man efterlades ’med et indtryk af, at TV2s ledelse har købt en håndvask ude i byen’.

Læs Allan Ohms fulde kommentar her.

 

”Tror du ikke, at dine arbejdsgivere vil se det i fremtiden og så ikke ansætte dig?”

“Det må være en syg kultur, der er. Hvis bare det at være normal er en heltegerning.”

Sådan lyder Victoria Sobockis, nyligt færdiguddannet jurist og nu advokatfuldmægtig, dom over jurastudiet og den kultur, der hersker. Hvor folk – ifølge hende - for enhver pris forsøger at fremstå så stærke og dygtige som muligt, og hvor der dannes et kunstigt pres omkring urealistisk høje karaktersnit, og hvor kulturen bæres videre med på arbejdsmarkedet i 80 timers arbejdsuger.

Læs det fulde portræt af Victoria Sobocki her.

 

Poul Schmith i nye klæder

Kammeradvokaten slog i år dørene op til deres nye kontorbygninger på Kalvebod Brygge. Inden for dørene finder man plads til mere end 500 kollegaer, storrumskontor og fitnesscenter.

“Det er ambitionen og visionen for huset, at det skal være et meget levende hus. Det skal til dels fungere som arbejdsplads, men det skal også være et sted, hvor man kan samle rigtigt mange mennesker og blive inspireret i en bredere forstand,” siger Jens Bødtcher-Hansen til K-NEWS.

Læs artiklen og se billeder fra de nye kontorer her

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak