15. april 2021 - Mangfoldighed

Coca-Cola skærer i salæret, hvis advokater ikke lever op til mangfoldighedskrav


Advokatfirmaer skal fremme mangfoldighed. I hvertfald hvis de vil løse opgaver for læskedriksgiganten Coca-Cola, der i USA har indført krav om, at en tredjedel af alle fakturerede timer løst for firmaet er udført af ansatte med minoritetsbaggrund, og halvdelen af disse skal være afroamerikanere. Sker det ikke, så er Coca-Cola klar til at skære 30% af salæret.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: OlegDoroshin / Shutterstock.com


Det skal være slut med hensigtserklæring, planer og langsigtede målsætninger, når vi snakker mangfoldighed hos advokatkontorerne. Der skal handling bag og konkrete resultater på bordet. I hvertfald hvis man som advokatfirma vil løse opgaver for Coca-Cola.

Så klar er meldingen fra selskabets globale juridiske direktør og VP Bradley M. Gayton. Ifølge mediet Advokatbladet.no har han i et åbent brev til alle samarbejdende advokatfirmaer gjort det klart, at Coca-Cola ønsker at fremme mangfoldighed, og det gælder i alle led af deres værdikæder - også i samarbejdet med eksterne aktører herunder advokatfirmaer.

I et interview med The Law Society Gazette påpeger Gayton, at det skal være slut med de mange intentioner - der skal handling bag de fine ord.

"Denne indsats fungerer ikke. Jeg mindes om den åbenlyse mangel på mangfoldighed, når nye partnere stolt præsenteres, og når jeg læser, at andelen af ​​sorte partnere først vil være på niveau med den sorte amerikanske befolkning i år 2391," siger han.

 

Mangfoldighedskrav også i Norge

Ifølge Advokatbladet.no er Coca-Cola netop nu i gang med en stor udbudsrunde i Norge, hvor selskabets europæiske division Coca-Cola European Partners (CCEP) er ved at etablere samarbejder med eksterne advokathuse.

Og i udbuddet følger altså også et krav om mangfoldighed hos advokatfirmaer, hvis de vil samarbejde og løse opgaver for Coca-Cola.

"Et vurderingsgrundlag handler om mangfoldighed, og vi kræver det, vi kalder "ligestillingsinkludering" og "mangfoldighedspolitik". Vi ønsker, at virksomhederne skal beskrive, hvordan dette håndteres og overholdes internt, og vi beder om detaljer og beskrivelser af tre initiativer, der er blevet introduceret for nylig. Vi er ret specifikke," siger Line Korno Fjellheim, der er associate legal director hos CCEP til Advokatbladet.no.


Andre artikler fra K-NEWS om diversitet og mangfoldighed i branchen:

 

Fuldstændig fløjthamrende ligegyldigt hvilken baggrund du har.

I Norge har en advokat kickstartet diskussion om manglende mangfoldighed i advokatbranchen.

Kollegerne vidste ikke hvad min kone hed, men de vidste hun gik med tørklæde.

Få kontorer har explicit fokus på diversitet.

Nye tal viser at andelen af indvandrerefterkommere er stigende i branchen.

Kun 12% af topcheferne er kvinder.

Coca-Cola Company stiller krav til advokater om, at 1/3 del af arbejdet skal udføres af ansatte med minoritetsbaggrund.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak